zaproponuj szkolenia

Online: Żywienie dzieci w żłobkach

18 czerwiec 2021 10:00-14:00

230 zł netto

Zapraszamy także do udziału w webinariach jednodniowych z zakresu żywienia dzieci i dorosłych - zobacz szczegóły


-    zajęcia prowadzone on-line, za pomocą specjalnej platformy internetowej, umożliwiającej komunikację pomiędzy wykładowcą a uczestnikami, pozwalającej także na zadawanie pytań wykładowcy w formie chatu,
-    uczestnicy przed szkoleniem otrzymają na wskazane w karcie zgłoszeniowej adresy e-mail zaproszenia wraz z linkami do wirtualnego pokoju, w którym będą mogli wziąć udział w szkoleniu,
-    platforma szkoleniowa na której odbywają się zajęcia jest dostępna przez przeglądarkę internetową w dowolnym komputerze lub przez aplikację w smartfonie.


PROWADZĄCY:
technolog żywności i żywienia, dietetyk praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących żywienia dzieci w żywieniu zbiorowym oraz bezpieczeństwa żywności. Związana z żłobkami, przedszkolami i szkołami w zakresie szkoleń i planowania żywienia od 2009 roku. Od 2016 roku główny dietetyk i koordynator żywienia w zespole 17 publicznych żłobków. Nadzoruje pracę intendentów w zakresie planowania i realizacji żywienia, zamówień i realizacji umów z dostawcami oraz bezpieczeństwa produkcji posiłków.


DLA KOGO:
Szkolenie skierowane do intendentów i osób planujących żywienie dla dzieci w żłobkach, dyrektorów publicznych i niepublicznych żłobków, właścicieli firm cateringowych i osób planujących żywienie w firmach cateringowych


PROGRAM:
1. Podstawowe przepisy prawne dotyczące żywienia w żłobkach.
2. Zasady i normy żywienia niemowląt.
3. Zasady i normy żywienia dzieci od 1 – 3 lat.
4. Racje pokarmowe i gramatury posiłków w praktyce żywienia dzieci do 3 lat.
5. Planowanie i organizacja produkcji w żłobkach i zespołach żłobkowo – przedszkolnych.
6. Artykuły spożywcze przeznaczone dla dzieci w wieku niemowlęcym i poniemowlęcym (produkty zalecane i niezalecane w żywieniu dzieci do lat 3).
7. Mleko modyfikowane czy kobiece - czy żłobek ma obowiązek karmić dziecko mlekiem matki na żądanie rodzica – praktyczne rozwiązania.
8. Dieta planetarna – trend a nowe zalecenia w żywieniu zbiorowym,
9. Praktyczne układanie jadłospisów w żłobkach dla niemowląt oraz dla dzieci powyżej pierwszego roku życia (najczęstsze błędy, analiza problemów).
10. Dyskusja i pytania.


Miejsce szkolenia

Internet
www.owal.edu.pl, Szkolenie online

Opiekun szkolenia

Warunki uczestnictwa

Zapisywanie do newsletter'a

owal

zaproponuj temat szkolenia

* zaproponuj temat szkolenia i prześlij go do nas abyśmy rozważyli Twoją propozycję

Captcha