zaproponuj szkolenia

Online: Żywienie zbiorowe osób dorosłych w najczęściej występujących jednostkach chorobowych

22 czerwiec 2021 10:00-14:00

230 zł netto

Zapraszamy także do udziału w webinariach jednodniowych z zakresu żywienia dzieci i dorosłych - zobacz szczegóły


-    zajęcia prowadzone on-line, za pomocą specjalnej platformy internetowej, umożliwiającej komunikację pomiędzy wykładowcą a uczestnikami, pozwalającej także na zadawanie pytań wykładowcy w formie chatu,
-    uczestnicy przed szkoleniem otrzymają na wskazane w karcie zgłoszeniowej adresy e-mail zaproszenia wraz z linkami do wirtualnego pokoju, w którym będą mogli wziąć udział w szkoleniu,
-    platforma szkoleniowa na której odbywają się zajęcia jest dostępna przez przeglądarkę internetową w dowolnym komputerze lub przez aplikację w smartfonie.


PROWADZĄCY:
Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością "Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych". Swoją wiedzę pogłębia przez udział w licznych konferencjach i szkoleniach między innymi z zakresu psychodietetyki.
Dziś prowadzi własną poradnię dietetyczną. Swoją pasję do dietetyki wyraża również poprzez działalność w mediach, gdzie udowadnia, że zdrowe posiłki  dla dzieci nie muszą być nudne i niesmaczne, ale wręcz przeciwnie.
Doświadczenie zawodowe zostało zdobyte poprzez pracę w Szpitalu MSWiA, publicznym żłobku, cateringu dietetycznym. Specjalizuje się w komponowaniu jadłospisów dla placówek żywienia zbiorowego dzieci, między innymi do żłobków, przedszkoli, prywatnych szkół, czy szpitala.


ADRESACI:
Webinarium skierowane do intendentów, kucharzy, dietetyków odpowiedzialnych za żywienie osób chorych.


PROGRAM:
1. Omówienie podstawowych źródeł energii w diecie (białka, tłuszcze, węglowodany) osoby dorosłej.
2. Wartość odżywcza diet u osób z chorobami psychicznymi zgodna z najnowszymi normami żywienia z 2020 r.
3. Choroby nowotworowe - omówienie podstawowych zaleceń oraz zasad modyfikacji diety w zależności od organu zmienionego chorobowo.
4. Dieta lekkostrawna, cukrzycowa oraz wątrobowa - zalecenia, omówienie przykładowych jadłospisów.
5. Zalecenia żywieniowe w przypadku zaparć.
6. Wpływ picia wody na funkcjonowanie organizmu, najnowsze zalecenia z 2020 r. w grupie osób starszych.
7. Dyskusja

 

Miejsce szkolenia

Internet
www.owal.edu.pl, Szkolenie online

Opiekun szkolenia

Warunki uczestnictwa

Zapisywanie do newsletter'a

owal

zaproponuj temat szkolenia

* zaproponuj temat szkolenia i prześlij go do nas abyśmy rozważyli Twoją propozycję

Captcha