- zajęcia prowadzone on-line, za pomocą specjalnej platformy internetowej, umożliwiającej komunikację pomiędzy wykładowcą a uczestnikami, pozwalającej także na zadawanie pytań wykładowcy w formie chatu,
- uczestnicy przed szkoleniem otrzymają na wskazane w karcie zgłoszeniowej adresy e-mail zaproszenia wraz z linkami do wirtualnego pokoju, w którym będą mogli wziąć udział w szkoleniu,
- platforma szkoleniowa na której odbywają się zajęcia jest dostępna przez przeglądarkę internetową w dowolnym komputerze lub przez aplikację w smartfonie.
PROWADZĄCY:
1 Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością “Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych”. Swoją wiedzę pogłębia przez udział w licznych konferencjach i szkoleniach między innymi z zakresu psychodietetyki. Obecnie prowadzi własną poradnię dietetyczną, w ramach której założyła Centrum Zaburzeń Odżywiania u dzieci i dorosłych. Swoją pasję do dietetyki wyraża również poprzez działalność w mediach, gdzie udowadnia, że zdrowe posiłki dla dzieci czy osób dorosłych chorych nie muszą być nudne i niesmaczne, ale wręcz przeciwnie. Dodatkowo bierze udział w licznych projektach oraz zajmuje się prowadzeniem szkoleń i warsztatów kulinarnych dla dzieci w Wałczu, Pile oraz Poznaniu.
2 Jestem lekarzem-rezydentem pediatrii w 107 Szpitalu Wojskowym w Wałczu na Oddziale Pediatrycznym, też pracuję na co dzień w POZ gdzie mam sporą pule pacjentów pediatrycznych, prowadzę własny gabinet, gdzie przyjmuje dzieci i wykonuję badania USG. Na dzisiejszym naszym spotkaniu chciałbym wam opowiedzieć o skutkach nadmiernego spożycia żywności z substancjami dodatkowymi z perspektywy lekarza pediatry. W swoim wykładzie zawieram wiedzę teoretyczną tak i wiedzę praktyczną opartą na przykładach z którymi miałem do czynienia w mojej pracy.
PROGRAM:
1. Komponowanie jadłospisów wegetariańskich dla dzieci - zamienniki produktów pochodzenia zwierzęcego.
2. Komponowanie jadłospisu wegańskiego - trudności w bilansowaniu diety wegańskiej dla dzieci.
3. Omówienie jadłospisów wegetariańskich dla różnych grup wiekowych (dzieci).
4. Niedobory składników mineralnych i witamin wynikające z nieprawidłowości w dietach wegetariańskich i wegańskich u dzieci.
5. Zagrożenia wynikające z wprowadzania diety wegańskiej oraz wegetariańskiej u niemowląt.
6. Jednostki chorobowe wynikające z niedoborów w dietach roślinnych u dzieci.
7. Zagrożenia wynikające z deficytu energetycznego.
8. Suplementacja - niedobór oraz nadmiar składników mineralnych i witamin w diecie dziecka.
Miejsce szkolenia
Internetwww.owal.edu.pl, Szkolenie online
